Старосамбірський райсуд постановив оштрафувати священника УПЦ Київського патріархату. Чоловіка визнали винним у регулярній лайці та образах до дружини, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі, пише «Львів медиа».

За матеріалами справи, правоохоронці тричі зафіксували домашнє психологічне насильство, яке вчиняв священник до своєї дружини. З червня по липень священник ображав дружину, погрожував фізичною розправою. Зокрема, образи та лайка звучали при неповнолітніх дітях. Після чергового домашнього насилля йому заборонили бачитись з дружиною.

На судовому засіданні священник свою вину не визнав. Мовляв, не пам’ятає обставин спілкування з дружиною, бо пройшло багато часу. Водночас потерпіла підтвердила, що справді зверталася до поліції через образи чоловіка.

Суддя, зважаючи на звукозаписи, покази свідків та інші докази, визнав священника винним у домашньому насильстві. Порушнику призначили штраф розміром 170 грн. Крім того, він має сплатити 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити протягом 10 днів з дня проголошення.