Популяризація української вишивки та привернення уваги до велоруху у Львові – така мета події від Bike Sport Active, яка відбулась напередодні біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи. Управління туризму та курортів Львівської ОВА підтримало ініціативу.

«Вранці зустрілися з тими, хто шанує національні символи та велорух. Вийшло ефектне поєднання. Дякуємо ЗСУ за можливість святкувати День вишиванки у рідному місті. Це свято об’єднує. Горді, що маємо тисячолітню культуру і традиції. Нас не здолати», – поділилася враженнями керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака. 

Під час півгодинної події велосипедисти виконали гімн України, розгорнули державний стяг та прапор міста Маріуполь. А також виклали тризуб з велосипедів та зробили спільне фото.

У заході взяли участь близько півсотні учасників. Наймолодшими були Єва, 4,5 роки, а також двомісячне цуценя Джекі з Ірпеня. А ще ми познайомилися з сім’єю з Харкова.

«Побачили в телеграм каналі, що буде парад вишиванок і вирішили взяти участь з чоловіком. Велосипеди маємо напрокат. Вдома ми займаємося велоспортом не професійно, але їздимо багато. Найбільше полями, лісами, називаємо це циклокрос», - розповіла Ірина Нікуліна.

У Львові жінка перебуває третю добу, а сьогодні ввечері їде до Німеччини. Чоловік  Валентин повертається до Харкова, де займається веловолонтерством з початку березня. Розвозить гуманітарну допомогу до літніх людей та інвалідів.