Цього року понад 17 мільйонів гривень з обласного бюджету виділили на підвищення енергоефективності територіальних громад Львівщини.

Про це повідомили в департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА.

У межах  «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки» для співфінансування заходів з обласного бюджету відібрано 18 проєктів на суму понад 17 млн гривень, іншу частину кошторисної вартості об’єктів сплачують місцеві органи самоврядування.

«На об’єктах будуть здійснюватися роботи з реконструкції та капітального ремонту зовнішніх теплових мереж, внутрішніх систем опалення, із встановлення обладнання, яке використовує альтернативні види палива (дрова, вугілля, брикети, пелети та ін.)», - зазначили в департаменті.

Зазначимо, що у Львівській області активно проводиться підготовка до якісного та безперебійного проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 років. А впровадження таких заходів створить комфортні умови в приміщеннях бюджетних установах та закладах територіальних громад, економлячи при цьому теплову енергію та заміщуючи природний газ альтернативними видами палива.