Як і перші два, це подарунок від польського уряду за сприяння Міністерства розвитку громад та територій України.

Його розгорнули в одному з районів Львова. Містечко налічує 94 будиночки, які стануть прихистком для понад 370 переселенців. Зокрема, тут проживатимуть люди із Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших населених пунктів, де тривають активні бойові дії.  Усі модульні будиночки – подарунок від польського уряду за сприяння Міністерства розвитку громад та територій.

На відкритті побував також начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Це модульне містечко є третім, яке спільно облаштували з міністерством, польськими партнерами та владою міста Львова. Кожне з цих містечок зроблено по-іншому, але всі вони були облаштовані з любов'ю та турботою про тих, хто змушений був залишити свій дім. Впевнений, що усі, хто проживатимуть тут, зможуть знову відчути тепло та затишок дому. Надзвичайно вдячний отцям-салезіанам, які будуть опікуватись цим модульним містечком», – сказав очільник області.

Містечком опікуватимуться отці Салезіянського згромадження святого Івана Боско. Представник згромадження отець Андрій Бондар розповів, як саме духовенство допомагатиме мешканцям містечка.

«Містечко назвали Маріяполіс – на честь Маріуполя. Ми будемо духовно та координаційно опікуватися мешканцями цього містечка. Перш за все, забезпечуватимемо їх гарячими стравами, які готуватимемо в себе, будемо довозити їжу сюди. Також ми здійснюватимемо духовну опіку мешканців будиночків, зокрема проводитимемо бесіди та будемо спілкуватися з людьми, щоб вони могли віднайти також духовну відраду. Оскільки тут проживатиме молодь та багато дітей, ми плануємо залучити наших аніматорів, щоб вони могли організувати насичене дозвілля для усіх діточок», – зазначив отець Андрій.

Загалом у Львові тепер функціонують три модульних містечка. Прихисток у них знайшли понад тисяча людей, яких війна змусила покинути домівки та рятуватися від військових рф. Усі модульні містечка забезпечені комунікаціями (вода, світло, каналізування), тут облаштували побут, а також постійно контролюють, щоб у людей було все необхідне.