Одне з відділень Львівського обласного клінічного лікувального-діагностичного центру обладнали сучасною технікою для електрофізіологічних досліджень серця у пацієнта. Це сучасний метод, що дозволяє лікарям оцінити роботу провідної системи серця, виявити порушення серцевого ритму і визначити їх особливості. 

Нове обладнання закупили коштом обласного бюджету в межах Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021-2025 роки. Його загальна вартість 9,8 млн гривень, які на умовах співфінансування виділили Львівська ОВА (9,2 млн) та медичний заклад (600 тисяч).

«Нове обладнання дає змогу діагностувати порушення ритму серця у пацієнта, щоб таким чином надати йому якісну медичну допомогу. Це хороший спосіб профілактики захворювань. Якщо швидко діагностувати, наприклад, аритмію, то можна знизити ризик виникнення інсульту чи інфаркту. Схожого обладнання в наших закладах охорони здоров'я до цього не було, тож кардіологічний центр розширив спектр послуг, які пропонує пацієнтам», – зауважив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Щорічно в кардіологічному центрі лікується близько 2000 пацієнтів з порушеннями ритму та провідності. За 11 місяців 2023 року фахівці зробили 300 операцій на серці при цій патології.

Обладнання, на якому раніше проводили операції закупили ще в 2008 році і на ньому неможливо було проводити всі процедури та обстеження. Нове ж обладнання дасть змогу розширити спектр операцій та збільшити їхню кількість, що дозволить зменшити кількість ускладнень в пацієнтів.