Сьогодні українські скаути з Пластунського осередку Львівської області передали голові Львівської обласної військової адміністрації Максиму Козицькому Вифлеємський вогонь миру.

«Ми б хотіли знову за традицією поділитись вогнем Миру, Любові і Добра. Сподіваємось в цьому і наступному роках він буде наближати нас до перемоги, допомагати нам вірити в це диво, яке він несе», - зазначила Голова Пласту у Львівській області Ольга Приходько.

Очільник області подякував обласним пластунам, за те, що вони щороку передають Вифлеємський вогонь у кожен куточок області: державні установи, школи, лікарні, дитячі будинки,  захисникам на фронті, прифронтові міста та військові госпіталі.

«Дякую вам за те, що попри всі випробування війною ви змогли зберегти цю добру та обнадійливу традицію. Минулого року, коли ворог у такий період страшно атакував енергоооб‘єкти у нашій області і залишав без світла мільйони наших людей, ми запалювали свічки від цього вогню з вірою у наші ЗСУ та енергетиків. Я думаю, що ви всі погодитесь, що він нам допоміг.  Цього року, вірю, цей вогонь стане тим священним вогнем, який остаточно випалить всю російську нечисть з нашої землі. Бо тільки тоді настане справедливий мир у нашій державі, якого наш народ заслуговує.

Дякую членам вашої організації, які зараз зі зброєю у руках боронять Україну на передовій, усім, хто волонтерить, усім, хто доклав зусиль, щоб цей вогонь прибув сьогодні сюди, і всім, хто долучиться, щоб він осяяв усю нашу державу. Ви – воїни світла. Дякую, що з кожним днем примножуйте його! СКОБ, друзі!»,-  зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, що уже традиційно кожного року у грудні Вифлеємський вогонь миру прибуває в Україну. 

Вифлеємський Вогонь Миру – вогонь, що завжди горить у місті Вифлеємі, де народився Ісус Христос. Напередодні Різдвяних свят скаути поширюють цей вогонь по всьому світу, як символ миру, добра й любові. До Європи його привозять австрійські скаути, потім через Республіку Польща вогонь потрапляє в Україну, де його поширюють українські скаути – пластуни.