Як поінформував під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, зараз Львів щоденно приймає в середньому 10 тис. вимушено переміщених українців. Загалом зараз у Львові перебуває понад 200 тис. людей з інших регіонів. За його словами, місць у готелях, хостелах та вільних квартир у місті більше немає.

«Ще минулого тижня залізничний вокзал в середньому приймав 60 тис. людей щодня. Сьогодні  - близько 10 тис. людей вдень приїжджають залізничним транспортом. Дуже багато людей приїздить приватним транспортом.

І кожна з цих атак спонукає людей приймати рішення: лишатися тут, чи їхати далі. Сьогодні всі готелі, хостели, квартири у Львові зайняті – місць немає. Щодо шкіл, театрів та спортивних залів, то, як правило, люди тут перебувають 4-5 днів. Орієнтовно 20% з них залишається тут, а інші їдуть далі, у Польщу та в інші країни.

Кількість вимушено переміщених українців у Львові перевищує 200 тис. осіб. Вже з’являються проблеми з продуктами. Бо за ці три тижні все відбувається за кошти громади, за кошти простих людей», - розповів міський голова Андрій Садовий.

Як додав мер, Львів сподівається на активнішу допомогу міжнародних організацій. Також у місті виділили земельні ділянки, де б можна було швидко збудувати житло.

«На днях відбувся хакатон за участю багатьох міжнародних організацій. Ми надіємося, що допомога буде набагато активнішою. Плюс ми у Львові виділили ділянки під будівництво житла, яке можна швидко збудувати. Бо в школі чи у спортивному залі людина довго не може жити, адже треба мати нормальні умови для проживання. Ніхто не може знати, коли буде наша перемога. Дай Бог, щоб вона була якомога скоріше», - зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, У Львові облаштували 6 постійних пунктів для збору та видачі гуманітарної допомоги вимушено переміщеним українцям.

Так, отримати чи залишити гуманітарну допомогу можна на складах за адресами:

  • Залізничний район — вул. Сигнівка, 1;
  • Шевченківський район — вул. Замарстинівська, 71 (вхід з вул. Циганівка);
  • Галицький район — вул. Ф. Ліста, 2;
  • Сихівський район — вул. Сихівська, 14;
  • Личаківський район — пл. Петрушевича, 2;
  • Франківський район — вул. Чупринки, 71.