Сьогодні, 16 серпня, під стінами Львівської ОВА відбулася передача першого десятка карет швидкої допомоги та медобладнання для них. Авто придбав благодійний фонд компанії SoftServe «Відкриті очі» з нагоди 30-річчя існування компанії.

Швидкі передали військовим у межах нового проєкту фонду «Drive for life: +100 ambulances», який SoftServe анонсував у липні. У межах проєкту SoftServe закупить та обладнає сотню швидких для передової. Ці 10 швидких є першою партією зі 100 анонсованих.

«Я надзвичайно вдячний компанії SoftServe та її благодійному фонду «Відкриті очі» за ту допомогу, яку вони надали та продовжують надавати від початку війни. Softserve є добрим прикладом для наслідування для інших компаній. Вони щодня показують, що можна створювати нові робочі місця, сплачувати податки, розвиватися і не забувати про соціальну складову у час війни. Величезне дякую людям, які мають широко розплющені очі і дивляться на світ з позиції добра та людської гідності», – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

Голова Ради директорів та співзасновник SoftServe Ярослав Любінець розповів, що допомога Збройним силам – це одна із важливих місій компанії, до якої долучаються практично усі працівники.

«Наша компанія активно включилася у волонтерську діяльність, щоб допомогти Україні вистояти. Наш корпоративний фонд «Відкриті очі» за цей час акумулював та використав приблизно 650 мільйонів гривень на різні проєкти допомоги. Цю передачу машин ми приурочили до 30 річниці заснування компанії та виділили 45 мільйонів гривень. Нашою ціллю є закупівля 100 евакуаційних машин, які будуть повністю обладнаними усім необхідним. Нам важливо, що всі працівники нашої компанії підтримують цей проєкт, беруть участь у пошуку та підготовці машин і їх подальшому транспортуванні. Ми раді, що таким чином можемо зробити наш вклад у підтримку ЗСУ та наблизити перемогу», – зазначив Ярослав Любінець.

Координаторка програм БФ «Відкриті очі» Ганна Осадчук докладніше розповіла про сьогоднішню передачу. 

«Три авто з цього першого десятка сьогодні ж вирушать на місця виконання бойових завдань та на пункти постійної дислокації. Машини укомплектовані дефібриляторами, кисневими концентраторами, інфузійними насосами та апаратами ШВЛ. Кожна звістка від наших військових, що завдяки роботі наших машин вдалося врятувати чиєсь життя, варта усіх зусиль, яких ми докладаємо, щоб реалізувати усі наші проєкти. Першу машину з першої сотні вже відправили у бригаду «Азов». З цього десятка машини ми передамо у бригади, які виконують бойові завдання на Запорізькому та Донецькому напрямках. Наступна партія авто вже в Україні і вже тривають підготовчі ремонтні роботи та перефарбування у відповідний колір. Всі моделі цих машин ми узгоджували з нашими військовими, які кажуть що саме їм потрібно та у якій комплектації, – розповіла Ганна Осадчук.

Одним із тих, кому сьогодні передали транспорт, є заступник командира медроти 78 полку ЗСУ з позивним «Десна».

«Я не можу сказати, що люди забули про війну, і я пишаюся, що в Україні є свідомий бізнес, який допомагає військовим медикам. Дві машини фонду «Відкриті очі» вже працюють на передовій та допомагають нашим хлопцям. Ці авто призначені для другого етапу евакуації до шпиталів та стабпунктів. Автомобілі, які ми бачимо сьогодні, обладнані зокрема вакуумними матрацами, які є вкрай важливими для мінімізації пошкоджень травмованих воїнів. Дякую за те, що благодійний фонд робить для нашої держави вже не перший рік», – підкреслив військовий.

Зазначимо, за період повномасштабного вторгнення, фонд доставив в Україну вже 123 автомобілі, серед яких «швидкі» та авто для медичної евакуації поранених. Згідно з даними медиків та військових, яким передали транспорт, завдяки цим авто вдалось врятувати вже понад 5 тисяч життів. Загалом, за час війни компанія SoftServe виділила на допомогу Україні 650 мільйонів гривень та увійшла до кількох рейтингів найбільших благодійників серед українського бізнесу.