Сьогодні, 16 травня, у Львівській обласній військовій адміністрації відбулася зустріч з командами-переможцями та учасниками конкурсу молодіжного підприємництва, який організувала Tech StartUp School НУ «Львівська політехніка» у співпраці зі Львівською ОВА та USAID «ГОВЕРЛА» в межах проєкту «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО». Участь в конкурсі брали учні та студенти Львівщини, в тому числі ВПО.

З переможцями зустрілися начальник Львівської ОВА Максим Козицький, директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска та голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Проєкт реалізовували упродовж січня-квітня 2023 року на базі Tech StartUp School у межах грантової співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Участь у ньому взяли понад 600 учнів та студентів закладів освіти Львівщини. У фінал вийшло 36 команд. Переможцями стали 9 команд.

«Дуже круто бачити таку кількість молодих людей, які залучені до наукових робіт. Нашим завданням є створити для вас, ваших ровесників та майбутніх поколінь такі умови, за яких ви захочете будувати своє майбутнє в Україні. На різних рівнях ми працюємо над тим, щоб дати вам можливість здобути круту освіту або розпочати революційний проєкт, який змінить не лише нашу країну, але й цілий світ. За вами майбутнє і я переконаний, що воно буде світлим», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Олег Бабак зазаначив, що кожен з учасників представив власний проєкт на високому рівні і додав, що очікує на втілення цих стартапів.

Очільник Tech StartUp School Назар Подольчак розповів, що цей проєкт є кроком до створення нового покоління підприємців та інноваторів в Україні.

«Для учасників нашого проєкту навчання проводили викладачі Львівської політехніки та інші професіонали своєї індустрії. Надалі ми плануємо розширити проєкт на інші області заходу України, щоб залучити більше талановитих дітей. Найголовінше, що учасники захопилися своїми ідеями та здобули нові знання, які надалі використовуватимуть у майбутній професійній діяльності», – підкреслив Назар Подольчак.

Львівська обласна адміністрація відзначила переможців та фіналістів преміями. 20 тисяч гривень за перше місце, 15 тисяч  – за друге та 12  – за третє. Всі інші команди фіналістів нагородили заохочувальними преміями у сумі 5 400 гривень. Учасники показали та розповіли про прототипи майбутніх проєктів. Опісля зустрічі переможців нагородили подяками від начальника Львівської ОВА.