В межах ініціативи ProFashion у молодіжному просторі Lviv Open Lab стартували безкоштовні курси кравецької майстерності для львів’ян та вимушено переміщених українців.

«Я дуже радий, що тут сьогодні зібрались люди, які розвивають індустрію кравецької майстерності. Дуже вірю, що ви себе знайдете в цій сфері. Ця індустрія є не лише важливою частиною економіки, а й дуже сильно допомагає зараз в боротьбі з ворогом. Хочу побажати вам, щоб час тут ви використали з максимальною користю, адже з вами будуть працювати гуру в цій сфері. Ви маєте унікальну можливість з ними попрацювати та опісля створити спільні унікальні проєкти», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Ці курси – це частина великого проєкту «ProFashion Бібліотека», який втілюється спільно з польськими партнерами.

«Ми мали його втілювати на базі однією з бібліотек міста, але через війну ця ідея призупинена. Тому зараз ми робимо цей проєкт тут, у Lviv Open Lab, і сподіваємось, що ви почерпнете з нього максимально багато корисного», – сказав Андрій Пундор, керівник програми стратегій КУ Інститут міста.

Упродовж 2,5 місяців учасники курсу щодня навчатимуться всіх аспектів кравецької майстерності, включно з матеріалознавством і підприємницькою діяльністю. Зі 180 заяв відібрали 12 найбільш вмотивованих учасників, віком від 17 до 43 років, які бажають змінити професію або реалізувати творчі задуми. Серед них — як містяни, так і вимушено переміщені українці. Кожен має свою унікальну історію та мотивацію навчатися.

Заняття проводитимуть викладачі Львівської інноваційної школи кравецької майстерності. Вартість навчання (орієнтовно 10 тисяч гривень) покривають партнери.

«У нас з вами є дуже важлива місія – відродження кравецької справи. Наша ідея, що ця справа буде успішно жити і розвиватись в Україні, дає сили на створення таких проєктів. Гарантую, що ви будете отримувати підтримку від нашого кластеру і всіх своїх починаннях», – зазначив Юрій Самець, Head of Supervisory Board у West Ukrainian Fashion Industry Cluster.

«Це дуже крута можливість щось змінити в своєму житті. Кожен з вам сюди прийшов за чимось унікальним і має велике бажання отримувати знання. Тому бажаю вам взяти від цього навчання максимум», – побажала учасникам курсу Олена Гусєва, керівниця Львівської інноваційної школи кравецької майстерності.

Партнери проєкту: Львівська міська рада, КУ Інститут міста, Profashion простір, мережа молодіжних центрів ТВОРИ! та Lviv Open Lab, Західноукраїнський кластер індустрії моди.