З 24 лютого, коли росія пішла повномасштабною війною на Україну, привітання з Днем народження набули іншого змісту, ніж були до початку війни. Головними словами-побажаннями українців стали "Перемога, Мирне небо та Мир", таке дослідження провела платформа привітань Moonzori.

Якщо до війни люди бажали одне одному в основному класичні мирні побажання, на кшталт - здійснення мрій, успіху в роботі та здоров'я, то тепер найактуальніші слова-привітання звучать так: "Божого захисту, Божого благословення та берегти себе". Здебільшого ці слова адресуються не тільки для самого іменинника, а й для його рідних та близьких. Загалом харахтер привітань за останній час набув духовного, а не матеріального змісту зовсім з іншми
життєвими цінностями.

В Україні також виріс запит у пошуковій мережі Google на патріотичні привітання. Про це свідчить графік Google Trends, який дослідили у Moonzori, зробивши вибірку з серпня 2021 по вересень 2022 року. На графіку видно, що з кінці лютого він різко виріс вгору, порівняно з серпня 2021 по лютий цього року.

Скриншот: Moonzori.com

Які б не були побажання до Дня народження найголовніше зараз для українського народу, щоб у багатьох вони були. Щоб Україна перемогла у цій визвольній війні, і якомога менше було втрачено життів.

Moonzori – це міжнародна платформа привітань до різних святкових подій. Платформу було створено у 2019 році.