У Львові прийняли комплексну програму розвитку спорту військовослужбовців, ветеранів війни та адаптивного спорту на 2024-2026 роки. Програма залучатиме військовослужбовців, ветеранів війни та осіб з інвалідністю до занять фізичною культурою та спортом у Львівській міській територіальній громаді, щоб сприяти їхньому повноцінному інтегруванню в суспільство, соціалізації та адаптації.

Для реалізації програми на базі ЛКП «Спортресурс» створили відділ спорту військових, який буде займатись всіма спортивними ініціативами для українських військових та ветеранів

«Наш відділ буде займатися всім, що пов’язано зі спортом і військовими: Ігри Нескорених, соціальна адаптація, тренувальний і змагальний процес. Також цей відділ буде займатись фізичною підготовкою тих, хто бажає вступити до Сил безпеки і оборони України», – зазначає майстер спорту України з легкої атлетики Орися Дем’янюк, яка очолила цей відділ.

Учасники програми:

-  військовослужбовці, які отримали поранення, травми або захворювання під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій з 2014 року;

- мешканці Львівської громади, які виявили бажання вступити в Сили безпеки та оборони України;

- особи з інвалідністю, які отримали поранення, травми або захворювання внаслідок збройної агресії російської федерації проти України або з інших причин.

Очікувані результати програми:

1. Збільшення кількості залучених до занять спортом військовослужбовців, ветеранів війни та осіб з інвалідністю, з метою розвитку їх рухових потреб, а також потреб у самовизначенні, самореалізації та соціалізації, створення спільноти однодумців та побратимів.

2. Вдосконалення фізичної та психологічної підготовки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб з інвалідністю для участі у міських, регіональних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

3. Збільшення кількості доступних, якісних та різноманітних форм спортивних, навчально-тренувальних та оздоровчих послуг для військовослужбовців, ветеранів війни та  осіб з інвалідністю.

4. Налагодження тісної співпраці з освітніми, соціальними та громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, федераціями різних видів спорту, професійними командами, клубами щодо реалізації спільних спортивно-масових та інших заходів.