Департамент міської агломерації зініціював низку заходів, аби хоч трохи переключити увагу дітей та їхніх батьків від теми війни. Для вимушених переселенців, які зараз мешкають у доєднаних до Львова громадах, місто організувало екскурсії, щоб показати туристичний Львів та частинку його традицій. А ще  - майстер-класи з писанкарства. Не обійшлося і без приємних сюрпризів.

«У вівторок, коли Львів відвідала група переселенців із Рясне-Руського, місцевий мешканець придбав дітям різнокольорові львівські пряники. Щасливі були всі: діти тішились безкоштовними смаколиками, а благодійник, який не побажав називатися, – радів дитячим усмішкам. Після екскурсії містом та обіду діти й їхні батьки відвідали палац Хоткевича, де малювали писанку на склі. Готові розписи взяли із собою як подарунок і теплий спогад про Львів. До слова, майстер-клас відбувся у ХотАрт Класі, який облаштували за кошти Громадського бюджету», - розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.

У наступні дні до Львова приїдуть групи із Малехова та Підбірців. Весь захід планують так, щоб у разі повітряної тривоги відвідувачів можна було вчасно відвести в укриття. Тому групи не великі – до 20 осіб.