Українська національна збірна поїде на «Ігри Нескорених» у Гаагу. Змагання  розпочнуться у суботу, 16 квітня. Це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів, що отримали травми під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Україну на змаганнях представлятиме команда, сформована для участі у 2020 році. Тоді змагання відклали через пандемію коронавірусу. 

До складу національної збірної, що представлятиме Україну на міжнародних змаганнях у Гаазі, входять четверо спортсменів Львівщини: Віктор Легкодух, Сергій Калитюк, Ігор Галушка та Дмитро Афанасьєв. 

На жаль, до Гааги вже не поїде львів’янин, тренер команди зі стрільби з лука Дмитро Сидорук, який дев‘ять днів тому віддав життя за Україну. 

«Участь у цих змаганнях сьогодні не менш важлива, ніж раніше. Адже це стане своєрідним нагадування світу, що війна в Україні почалась не 24 лютого – наша країна розпочала боротьбу ще понад вісім років тому. Ми тримались тоді і тримаємось сьогодні. Ми заслуговуємо на найпотужнішу підтримку від світової спільноти», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як. 

Загалом участь у змаганнях візьмуть 20 українських військових і ветеранів, які продемонструють свою силу волі та боротимуться за перемогу у 8 видах спорту, зокрема, у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках. Крім України, участь в Іграх братимуть ще 19 країн.