Сьогодні, 13 вересня, у Львові відкрив свої двері Центр психологічної підтримки «RAZOM з тобою». У Центрі надаватимуть безоплатну психологічну підтримку постраждалим від війни.

Кваліфіковані психологи проводитимуть регулярні індивідуальні та групові консультації, тренінги, лекції та різні види занять як для дорослих, так і для дітей.

Проєкт «Центр психологічної підтримки «RAZOM з тобою» реалізує Благодійний фонд «Разом для України» за підтримки Direct Relief.

Як розповіла виконавча директорка БФ «Разом для України» Евеліна Курілець, фахівці Центру і до цього надавали необхідну допомогу дітям, ветеранам та їхнім родинам у Львові, а відкриття самого приміщення дозволить розширити діяльність, зокрема проводити групову терапію чи подбати про діток, поки батьки отримують необхідну консультацію.

«Ми зрозуміли, що попит настільки великий, що нам потрібне приміщення, куди кожен зможе зайти, де ми зможемо проводити групову терапію, обладнати кімнату, де буде все необхідне для роботи з дітками, де є кімната для індивідуальної роботи, де кожен буде почувати себе безпечно. Навіть коли мама приходить у травмі, але вона з дитиною, то насамперед жінка турбується про своє дитя, тому ми забезпечуємо простір, де дитина зайнята з фахівцем, а мама може спокійно провести свою роботу з психологом і отримати необхідну допомогу», – зазначила вона.

 Звертатися у Центр може кожен, хто потребує допомоги.

«Діти, підлітки, дорослі, місцеві жителі, переселенці, військові – якщо ви відчуваєте потребу виговоритися, якщо ви відчуваєте потребу отримати підтримку, знайти однодумців, поговорити з фахівцем, приходьте в наш центр. Послуги безкоштовні»,  – додала Евеліна Курілець.

Центр у Львові стане ще однією складовою у системі надання психологічної допомоги, яку організували на Львівщині з перших днів повномасштабного вторгнення.

«Людина не може бути здоровою, не будучи психічно здоровою. На жаль, маємо визнати, що кожен з нас травмований. В Україні не знайдеться сім’ї, яка б не пережила болю втрат у цій війні. Звернутися до психолога – не соромно. Це важливий внесок у наше ментальне здоров’я, без якого перемогти і нормально функціонувати після перемоги – практично неможливо. 

З ініціативи Львівської ОВА у всіх районах нашої області працюють координаційні центри підтримки цивільного населення. Там людям у складних життєвих обставинах безкоштовно надають різні види допомоги. Лише від початку року наші партнери надали у таких центрах понад 21 тисячу психологічних послуг. Проєкт реалізовують відповідно до Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку втілюють з ініціативи Олени Зеленської. Запит лише зростає. Тому дуже радіємо, що сьогодні у нашій області запрацював Центр психологічної підтримки «RAZOM з тобою».

Дякую благодійному фонду Razom for Ukraine та Direct Relief за цей важливий проєкт. Дякую за те, що допомагаєте Україні бути державою сильних та цілісних особистостей», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, який одним з перших ознайомився з роботою центру.

Зараз у команді Центру працює 6 психологів. Тут є фахівці, які мають навички роботи з різними травмами у дітей, підлітків, дорослих. «RAZOM з тобою» продовжує набирати людей у команду. Обов’язковими вимогами є вища профільна освіта та досвід роботи. Проєкт постійно підвищує кваліфікацію своїх фахівців через супервізію, різноманітні курси, роботу з іноземними фахівцями

Центр працює за адресою: Львів, проспект Червоної Калини, 81 (Центр Довженка). Кожного, хто потребує допомоги, просять звертатися за номером телефону: +380683853567.

Загалом такі Центри функціонують ще у декількох областях – Київській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Харківській.