Співробітники територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області спільно із працівниками обласної Держекоінспекції та Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства проводитимуть комплексні заходи з метою запобігання незаконного вирубування та незаконного продажу новорічних дерев.

Зокрема, правоохоронці проводитимуть комплексні рейдові перевірки для посилення охорони лісових насаджень та запобіганню незаконних рубок хвойних (новорічних) дерев, під час яких мобільні групи виявлятимуть факти та встановлюватимуть осіб, причетних до незаконних порубок, а також перевірятимуть документи на право перевезення та реалізації зрізаних ялинок.

Зловмисники, причетні до незаконних рубок, будуть притягуватись до передбаченої законодавством відповідальності. Окрім того, правоохоронці здійснюватимуть постійний контроль за дотриманням правил торгівлі ялинками у Львові та в інших населених пунктах області.

Громадяни можуть повідомляти про виявлені ними факти незаконної торгівлі або незаконних рубок новорічних дерев на оперативну лінію 102.

Місцеві адміністрації визначатимуть спеціальні місця, де здійснюватиметься торгівля ялинками. Реалізатори повинні мати відповідні документи на продукцію, окрім того, усі дерева повинні бути чипованими.

Правоохоронці Львівшини закликають мешканців купувати лише законно зрізані ялинки.