У львівському Музеї історії релігії відбувся благодійний аукціон на підтримку штурмової роти військової частини Т0910.

Лотами стали відпрацьовані боєприпаси та військова амуніція, перетворені на мистецькі об’єкти.

Перед початком аукціону відбулась вистава акторів Національного академічного драматичного театру ім. М. Заньковецької «Життя PS». Її створили за автобіографічною книгою ветеранки війни на Сході України Валерії Бурлакової. Сюжет побудований навколо розмови жінки з її, уже загиблим на війні, чоловіком.

Опісля стартував благодійний аукціон. Відвідувачі мали можливість оглянути предмети серед яких відстріляні тубуси реактивної протитанкової гармати і ракетного комплексу, гільзи від набоїв, гранатомет, каски, казанки, металеві скрині для набоїв, дерев’яний ящик для зберігання зброї, турнікети.

Всього – 41 експонат. Усі речі розмальовані різними орнаментами, зображеннями українських козаків, символами України. Кожен художник малював у своїй техніці: темпера, олія, акварель, тканина, інші.  

«Кожного дня наші військові клаптик за клаптиком відвойовують українські землі назад. Так само крок за кроком кожен з нас наближає Перемогу добра над злом. Суспільство консолідувало усі свої зусилля на допомогу нашим військовим. Завдяки таким благодійним аукціонам, виставам чи концертам, у нас є чим воювати, а головне – у нас є за що воювати. Тут йдеться не лише про землі, а й про мову та культуру. Суть будь-яких аукціонів полягає не в тому, аби зібрати певну суму коштів, а в тому, аби не проґавити момент допомогти іншим. Вдячний усім у цій залі, хто таким чином робить внесок у звільнення України від окупантів. Велика шана та подяка усім захисникам та усім, хто в тилу дбає про наших військових. Цінуймо їхній подвиг та жертовність», - заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Загалом під час аукціону виручили тисяч 113 700 гривень. Ці кошти скерують на придбання квадрокоптера з тепловізійною камерою для штурмової роти військової частини Т0910.

Мистецькі об’єкти, що продали на аукціоні, вперше представили у музеї наприкінці березня. Виставка мала назву «Арттрансформація». Над створенням виставки працювали понад два десятки львівських художників.