Програма Securing Power, Advancing Resilience & Connectivity (SPARC) Activity США для України направлена на підтримку секторів електроенергетики, природного газу та централізованого теплопостачання для надання доступних, надійних, стійких і безпечних енергетичних послуг для всіх українців.

Сьогодні, 11 грудня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з представниками підрозділу RTI International (США), який є партнером USAID, та Miyamoto International Ukraine.

Очільник області подякував за ту підтримку, яку США та американський народ надають Україні у боротьбі з російським загарбником.

Генеральний директор Miyamoto International Павло Похальчук зазначив, що компанія працює в Україні вже більш як 1,5 року і займається гуманітарним відновленням. Сьогодні ж з партнерами RTI International як одна команда працюють над відкриттям нового фінансування від USAID.

Йдеться про Програму Securing Power, Advancing Resilience & Connectivity (SPARC) Activity США для України. Це – проєкт з енергетичної стійкості, який направлений на підтримку секторів електроенергетики, природного газу та централізованого теплопостачання для надання доступних, надійних, стійких і безпечних енергетичних послуг для всіх українців.

Очікується, що значна частина цієї нової допомоги включатиме закупівлю, доставку та, можливо, встановлення товарів та обладнання енергетичного сектору.

Проєкт реалізовуватимуть через механізми технічної підтримки, гранти та закупівлі.

«Ми – неприбуткова організація, яка базується в США. Впроваджуємо енергетичні проєкти у всьому світі, включно з регіональними проєктами тут. USAID розвиває в Україні нову енергетичну програму під назвою SPARC. Це – п’ятирічна програма, яка стосується лише України. Це підтримка в розмірі 500-700 млн доларів. Метою є забезпечення стійкості енергетичного сектора. Довготривала ціль – щоб Україна стала енергетичним хабом», – зазначив менеджер RTI International Джастін Ларсон.

Максим Козицький розповів, яка зараз ситуація з енергетичною галуззю та наголосив, що реалізація проєкту буде вагомою підтримкою для енергетичного сектору.

Сторони обговорили деякі аспекти та пріоритети в енергетичному секторі України, потенційні потреби щодо відновлення енергетики регіону. На думку учасників зустрічі, зазначене дасть змогу скерувати допомогу до тих територіальних громад та об’єктів, де вона буде максимально ефективною.

В межах візиту представники RTI International (США) та Miyamoto International Ukraine зустрінуться із зацікавленими сторонами для кращого розуміння потреб енергетичного сектору Львівщини.