У Львові стартував форум «Європейські стандарти роботи із міжнародними інвесторами: як залучати приватні інвестиції не чекаючи відбудови та закінчення війни». Форум має на меті провести навчання та обмін досвідом із залучення приватних інвесторів для представників органів влади та регіонів України.

Напередодні форуму до учасників, які приїхали з різних регіонів України, звернувся міський голова Львова Андрій Садовий.

«Хочу привітати всіх, хто приїхав до Львова і знайшов можливість бути сьогодні тут. Дуже важливо в часі війни вирватися зі свого середовища і подивитись на досвід інших громад. Українці мають унікальний людський потенціал, а це – основа всього. Якщо людський потенціал отримує якісне керування, урядування, то це призводить до космічних результатів.

Незважаючи на непростий час, ми у Львові продовжуємо будувати два індустріальні парки і працюємо над ідеєю комунального індустріального парку. Також ми вибудовуємо велику екосистему людяності НЕЗЛАМНІ, який вже надав допомогу для майже 16 тисяч українців. Це наш досвід і ми готові ним з вами ділитись, бо це важливо для країни. Скористайтесь сьогодні можливістю набутись разом, обмінюватись думками та надихнутись на нові ідеї», – сказав Андрій Садовий.

Організатори форуму – управління інвестицій та проектів Львівської міської ради та Польська агенція інвестицій і торгівлі (ПАІТ) в рамках проєкту Польської допомоги.

«Ми дуже раді, що тут зібралось так багато людей. Для нас це дуже важлива подія, бо для нас дуже важливо підтримувати українські органи державної влади і місцевого самоврядування. Сподіваюсь, що ці навчання, які ми сьогодні для вас підготували, будуть для вас цікавими і корисними, що ви будете цим досвідом користуватись, і під час нетворкінгу ви зможете згенерувати чимало нових ідей», – наголосила Анета Бжузи, директорка департаменту європейських проєктів Польської агенції інвестицій і торгівлі (ПАІТ).

Форум відбувається в рамках проекту польської допомоги задля розвитку «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва». Ціль проєкту: підтримка змін, що відбуваються в Україні у сфері регіонального розвитку та розвитку бізнесу, шляхом підвищення інституційної спроможності українських центральних та регіональних органів влади у цих сферах.