Лікарня святого Миколая (раніше міська дитяча лікарня) Першого медоб‘єднання Львова отримала від благодійників обладнання для реабілітації дітей, які постраждали внаслідок війни. Спеціальні тренажери допоможуть львівським медикам допомагати сотням діток з різних регіонів країни повертати втрачене здоров’я та активне дитинство.

«Реабілітація для найменших пацієнтів. Наша лікарня отримала обладнання від українського підприємця Василя Хмельницького та Благодійного фонду K.Fund. Це Motomed – велосипед для розробки верхніх та нижніх кінцівок; стильовий вертикалізатор Guldmann – своєрідна страховка для пацієнтів, які навчаються ходити заново, а також стабілізатор для дітей з обмеженнями пересування WALKER», - повідомили у Першому ТМО Львова.

Тренажери встановили у відділенні реабілітації лікарні святого Миколая.

Нагадаємо, у Львові збудуть Національний реабілітаційний центр «Незламні» (UNBROKEN), де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку понад 50 тисяч українців. Окремим напрямком передбачена хірургія, зокрема реконструктивна, а також ортопедія і роботичне протезування. Тут встановлюватимуть кісткові біоімпланти та екзоскелети, проводитимуть реконструктивні операції на кінцівках та мікрохірургію кисті, ендопротезування.

У день презентації проєкту «Незламні» меценати зібрали понад 2 млн євро, а німецьке місто Фрайбург виділить 1 млн євро на будівництво гуртожитку для пацієнтів реабілітаційного центру. Також Львівський ІТ Кластер профінансує створення Центру ментального здоров’я у Львові, що працюватиме в межах центру «Незламні».