Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) анонсує нову Програму підтримки релокованих підприємств України. На пілотному етапі Програми, WNISEF приєднався до ініціативи підтримки бізнесу на період воєнного стану Львівської обласної військової адміністрації та подвоїть суму безповоротної фінансової допомоги для підприємств, які релокуються до Львівської області.

«З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, WNISEF продовжив свою діяльність, фокусуючись на підтримці малих та середніх підприємств України. Забезпечення активного функціонування бізнесу, особливо того, який через загрозу воєнних дій був вимушений релокуватись у західні регіони країни, є запорукою економічного відновлення, завдяки створенню робочих місць, та сплаті податків, що є критичним для функціонування країни під час війни. Саме тому ми дуже раді прийняти фінансову участь у Програмі підтримки бізнесу на період воєнного стану ЛОВА», – зазначив Координатор Програми підтримки релокованого бізнесу WNISEF Петро Кочерган.

В межах програми WNISEF виділить до 500 000 доларів США безповоротної фінансової допомоги для малих та середніх підприємств, які перенесли свою бізнес діяльність із зони бойових дій до Львівської області.

Програма має максимально спрощені бюрократичні процедури, і за сам лише факт формальної перереєстрації підприємницької діяльності у Львівському регіоні, військова адміністрація та WNISEF виділять окремо по 100 000 гривень безповоротної фінансової допомоги.

Заохочуючи підприємства до активізації своєї діяльності, WNISEF, та ЛОВА зобов’язались подвоїти цю суму до 200 000 гривень – за умови створення 20 нових робочих місць.

Процес реєстрації та відбору учасників координує департамент економічної політики ЛОВА.

Нагадаємо, що на Львівщину вже переїхали більше сотні релокованих підприємств, з них понад 50 розпочали роботу. Найбільше у галузях машинобудування, легкої промисловості та металообробки.

Для участі у даній Програмі вже подались низка релокованих підприємств. Завдяки реалізації Програми в області планують створити більш як 2,5 тисячі нових робочих місць.

«Закликаємо малі та середні підприємства, які підлягають від критерії даної Програми надсилати заявки на участь безпосередньо до військової адміністрації. Додатково, WNISEF буде розглядати можливості подальшої підтримки підприємств, які візьмуть участь у Програмі – зокрема, експертної, консультаційної, підтримки участі підприємств у міжнародних виставках тощо. Віримо, що швидке відновлення бізнес діяльності допоможе пришвидшити відновлення та зростання економіки України»,- інформують у WNISEF.