Щодня в область прибуває 30 евакуаційних потягів з населених пунктів, де тривають бойові дії. Відтак, Львівщина приймає  близько 20 - 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  За останні дві доби пасажиропотік зменшився.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

“Пасажири прибувають або на головний вокзал, або сходять на станції “Підзамче”. Також були вже рейси до вокзалів у Червонограді та Самборі.  Інші районній центри, зокрема Стрий та Дрогобич, а також станції у Красному та Золочеві теж готові приймати людей. Ці всі перевезення безкоштовні”, - наголосив Степан Рудницький.

Зокрема, він зазначив, що люди, які прибувають до Львова і мають намір їхати за кордон, можуть скористатись безкоштовним евакуаційним потягом у Перемишль та Хелм, а також у Чоп на Закарпатті ( з подальшим перетином кордонів з ЄС).

Також від Головного залізничного вокзалу та усіх інших станцій Львівщини курсують евакуаційні автобуси до пунктів пропуску.  Окрім того, працюють приватні  внутрішньо обласні та міжнародні перевізники.

Якщо ви доїхали потягом до Самбора, звідти можна швидко доїхати евакуаційним автобусом до пункту пропуску «Смільниця». З Червонограда курсує транспорт до пункту пропуску «Угринів».