У Львові розроблять проєкти модернізації систем вуличного освітлення, фасадного та декоративного освітлення центральних вулиць та знакових об'єктів Львова. Львівська міськрада підписала меморандум про співпрацю з транснаціональною компанією Signify, яка виготовляє освітлювальне обладнання.

Компанія Signify, яка безкоштовно забезпечила підключення високотехнологічного освітлення у новому корпусі Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), тепер допомагатиме з освітленням Львова ще більше, - каже перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.


«Ми маємо вже ефективну співпрацю з компанією Signify, оскільки вони допомагали при облаштуванні центру «НЕЗЛАМНІ». Сьогодні ми з ними починаємо наступний етап, ще один проєкт співпраці з UNBROKEN і так само в реалізації освітлення в одному з закладів освіти Львова. Компанія буде забезпечувати роботи, як заплановано, безкоштовно. Окрім того ми працюємо спільно по концептуальних проєктах, зокрема розвитку освітлення в нашому місті», –  розповів Андрій Москаленко.

Два проєкти з освітлення у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) та міській школі планують втілити вже цьогоріч.

Як пояснюють фахівці, в рамках впровадження стратегії енергоефективності, меморандум з компанією Signify дасть можливість скористатись певним досвідом, технологіями та світовими практиками, які дозволять нашому місту отримати набагато якісніше освітлення, підібрати правильні енергозберігаючі технології і застосовувати елементи розумного міста.

«Це передбачає можливість диміювання світла, тобто його економії в різні періоди часу. Також матимемо нагоду отримати кращі практики та досвід багатьох країн світу в розрізі правильної грамотної підсвітки архітектурних історичних місць, центральних частин міста. Усе це дає можливість людині отримати комфортне перебування у місті у вечірній час і позитивно впливає на її розвиток і настрій», – зазначив Олександр Єгоров, керівник ЛКП «Львівсвітло».