На Форумі донорів щодо будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові вдалось зібрати 2,1 млн євро.

Підтримати проєкт у перший день зголосились компанії «АТБ, «Symfony Solutions», «Space Art», Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні. Також раніше пожертви перерахував народ Тайваню.

«Щоб збудувати цей центр, нам потрібна дуже велика любов. І ті пожертви, які ми вже маємо фактично на старті проекту, – це велике свідчення тієї любові і віри в нашу країну та в наших незламних людей.

Дякую тим, хто вже долучились. Ви робите велику справу і стаєте прикладом для інших підтримати цю важливу ініціативу», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Реабілітаційний центр, який щороку допомагатиме 50 тисячам поранених українців, будуватимуть у Львові за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства у справах ветеранів України, Львівської обласної військової адміністрації та Львівської міської ради. Тут надаватимуть послуги із фізичної та психологічної реабілітації. Окремим напрямком передбачена хірургія, зокрема реконструктивна, а також ортопедія і роботичне протезування. 

У Центрі не лише встановлюватимуть постраждалим від війни українцям протези, а й виготовлятимуть їх. Також заплановано 3D-друк кісткових імплантатів. 

Презентував проєкт Національного центру реабілітації України на Форумі донорів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Для збору коштів на будівництво Національного реабілітаційного центру у Першому медоб’єднанні Львова відкрито окремий благодійний рахунок. Найближчим часом буде сформована наглядова рада цього проєкту. 

Що важливо, аудит проекту здійснюватиме один із лідерів аудиторських та консалтингових послуг України, член глобальної мережі «Baker Tilly International», що входить до ТОП 10 найбільших мереж бухгалтерських та консалтингових компаній світу, компанія «Baker Tilly» в Україні.


Увага! Читайте нас в телеграм-каналі  Новини Status Quo
Там більше інформації!