Як швидко побудувати будинок? Чи можливо зробити це за 3-4 місяці? Так, це реально. При цьому такі стислі терміни жодним чином не впливають на якість – будинок, зведений лише за 90 днів, буде надійним, енергоефективним, довговічним і привабливим зовні. Пропонуємо розібратись, як швидко побудувати будинок у 2022 році і в чому секрет таких технологій.

Найпопулярніші технології швидкого будівництва

Будівництво житла традиційно асоціюється із чимось довготривалим, але насправді побудувати котедж чи двоповерховий особняк можна буквально за 3 місяці. На сьогодні використовується кілька технологій зведення будинків у стислі терміни:

  • із газоблоків і піноблоків – дуже схожі між собою, тому логічно об’єднати їх в одну;
  • із цегли – класичний варіант, який не втрачає актуальності і в 2022 році. Хоча такі будинки дуже теплі, довговічні і стильні, все ж на їх будівництво потрібно більше часу у порівнянні із іншими варіантами;
  • із дерев’яного брусу;
  • із керамічних плит;
  • із СІП-панелей. 

Будівництво каркасних модульних будинків із СІП-панелей дозволяє звести будинок із нуля до заселення лише за 3-4 місяці. Таку технологію називають канадською і на сьогодні саме вона є пріоритетною через велику кількість переваг. Власне, за рахунок великої кількості плюсів такий спосіб швидкого будування житла на сьогодні є найбільш популярним. Пропонуємо ознайомитись із ними детальніше. 

Будівництво будинка із СІП-панелей: канадська технологія

Канадська технологія передбачає використання готових СІП-панелей із сучасних матеріалів, із яких конструюється будинок будь-якої площі, в один або кілька поверхів. Процес будівництва можна порівняти із складанням кубиків ЛЕГО. Серед ключових переваг швидкомонтованого будинку із СІП-панелей відзначимо:

  • енергоефективність. За рахунок якісної теплоізоляції зимою в них тепло, а влітку зберігається приємна прохолода;
  • довговічність і надійність. Гарантійний термін експлуатації такого будинку – 80 років без реставрації. Він має гарні гідроізоляційні властивості, міцність і стійкість до механічних деформації, впливу навколишнього середовища;
  • екологічність і безпека;
  • доступна вартість. Будівництво будинку за канадською технологією під ключ (тобто вже із внутрішнім оздобленням) коштує 800 доларів за квадратний метр. Ви отримаєте житло, в яке одразу можна заселятися. 

Головне – із СІП-панелей можна побудувати будинок дуже швидко, вкластися лише у 100 днів навіть із виконанням внутрішніх оздоблювальних робіт. Для такого будинку достатньо винтового фундаменту, який робиться дуже швидко. Також будинки із СІП-панелей не потребують усадки, тому одразу можна приступати до косметичного ремонту. Також потрібно зауважити, що будувати модульні котеджі і таунхауси можна у будь-який час року. Погодні умови жодним чином не впливають на якість і технологічні процеси. Можна виконувати роботи навіть у дощ за потреби. 

Як швидко побудувати будинок без стресу? 

Оптимальний варіант – звернутися за допомогою до професіоналів. Ви завжди можете звернутись за допомогою у компанію «СервісБуд». Її спеціалісти – це висококваліфіковані спеціалісти, які за 10 років здали в експлуатацію більше 150 споруд різного функціонального призначення загальною площею більше 23 000 квадратних метрів. Компанія спеціалізується на будівництві швидкомонтованих будинків за канадською технологією під ключ – тобто через 3-4 місяці ви отримуєте готове житло, в якому залишилось лише розставити меблі і запросити друзів на новосілля. Більше інформації ви знайдете на сайті забудовника.