Сьогодні, 9 червня, у Притулку для дітей Служби у справах дітей Львівської ОВА, що розташований у Львові, відкрили виставку сучасного мистецтва «Діти – наше все».

На виставці представлені понад 30 полотен семи українських художників із Запоріжжя, Києва, Львова та ін. міст України. На картинах зображені переважно портрети дітей. Окрім того, до експозиції додали малюнки дітей, які проживають у Притулку.

Відкриття виставки відвідали заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, начальник Служби у справах дітей ЛОВА Володимир Лис та заступниця директорки департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Тетяна Плугатор.

«Від початку повномасштабного вторгнення тимчасовий прихисток в обласному Притулку знайшли понад 250 дітей з усієї України. Наш обов’язок, як тилової області, надати максимальну допомогу і захист тим, хто її потребує. Кожна дитина повинна мати можливість отримати освіту, опіку та турботу, які їй необхідні.

Дякую організаторам виставки, оскільки це проєкт, який за допомогою мистецтва привертає увагу до проблеми постійної підтримки вразливих верств населення та відображає ті емоції, які переживають діти сучасної російсько-української війни », – зазначив Іван Собко.

Організатор виставки – мистецький простір «Armygera Art» (кураторка Зоряна Павлишин) за підтримки Служби у справах дітей ЛОВА.

Як повідомила Зоряна Павлишин, Притулок не випадково обрали місцем для проведення виставки, адже тут опікуються великою кількістю дітей війни. Виставка покликана показати, як біль і страждання цих дітей, так і радість життя, яким вони жили і житимуть після перемоги.

Також виставку експонуватимуть і в інших обласних закладах, де проживають діти.