Сьогодні, 8 грудня, Самбірщина та Стрийщина передали 8 позашляховиків для потреб мобільних вогневих груп. До їхньої закупівлі долучились голови та представники громад, благодійні та громадські організації, фермерські господарства, бізнес та волонтери.

«Майже щоночі ворог запускає по Україні ударні БпЛА типу Shahed. На їхнє знищення і націлені мобільні вогневі групи, тому для нас вкрай важливо нарощувати їхню спроможність. Дякую соціально відповідальному бізнесу та громадам Стрийського і Самбірського районів. Сьогодні ще 8 автомобілів поповнили парк протиповітряної оборони Львівської області для того, щоб небо над нами було чистим», — наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: «Мисливці за шахедами»: Львівська ОВА та ІТ Кластер передали силам ПвК «Захід» п’ять авто для захисту критичної інфраструктури регіону

Начальники районних військових адміністрацій подякували самбірчанам та стриянам, які долучились до допомоги війську.

Як зазначили військові, які сьогодні отримали підмогу, пікапи є дуже потрібною поміччю в протидії БпЛА типу Shahed.

«На них будуть виїжджати мобільні групи для збиття і оборони критичної інфраструктури», — зазначили вони. 

«Велика подяка хлопцям, які боронять Україну і її небо. І сьогодні тил має робити все для того, щоб оборонці були забезпечені», — зазначив директор ТЗОВ «Ходорівський м’ясокомбінат» Дмитро Матвійко. Підприємець, до слова, не лише долучився до придбання авто, а й передав воїнам продукцію.  

«Завдяки військовим ми тут маємо можливість вести бізнес і долучатись до нашої спільної перемоги», — додав керівник ГО «Спілка підприємців Самбора» Ярослав Стародуб.

Організації та бізнеси, які долучились до передачі автівок для воїнів: Sem Ecopack Ukraine, ТзОВ «Ходорівський м'ясокомбінат», Спілка підприємців Самбора, Національний природний парк  «Сколівські Бескиди», Благодійна організація «Фонд Карпінських», філії «Стрийське лісове господарство» ДП «Ліси України», державне підприємство «Сколівське лісове господарство», Стрийський, Миколаївський, Жидачівський і Сколівський «Галсільліс», фермерське господарство «Улар» та Голуб Роман.