Там наголошують, що важливо самостійно, не чекаючи повістки, прибувати до територіальних центрів комплектування для оновлення своїх даних.

Про це повідомляють у службі зав’язків з громадськістю Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Чимало львівʼян і внутрішньо переміщених осіб порушують вимоги законодавства про військовий обов’язок та військову службу, тож у зв’язку з цим, військовослужбовцям ТЦК та СП доводиться проводити заходи з оповіщення і особисто нагадувати про це. Перш за все, що захист Вітчизни є конституційним обов'язком кожного громадянина та найважливішим завданням для всього нашого народу», – поінформували в обласному ТЦК.

Там також нагадали про наступне:

• Чоловікам віком від 18 до 60 років, на час дії воєнного стану потрібно постійно мати з собою документи, що посвідчують особу, а також військово-облікові документи та надавати їх для перевірки уповноваженим особам, зокрема військовослужбовцям ТЦК та СП.

• Законодавством чітко не визначено, де саме має бути вручена повістка. Оповіщення може здійснюватися за місцем роботи, проживання, а також в громадських місцях у будь-який час доби.

• Отримання повістки ще не означає призову на службу. Насамперед громадян викликають для уточнення військово-облікових даних.

• Лише у разі, коли чоловік пройде медичну комісію та за всіма критеріями буде визнаний придатним, йому може бути вручена повістка на відправлення до навчальних підрозділів.

• Мобілізованих, які не проходили військової служби, обов’язково направляють до навчальних центрів для відповідної військової підготовки.

• Тим військовозобов’язаним, які мають право на відстрочку, необхідно прибути в ТЦК та СП з відповідними документами, підтвердити це та отримати витяг з протоколу.

• Військовозобов’язані чоловіки, які прибули у Львівську область для проживання з інших регіонів, повинні в семиденний термін звернутись до ТЦК та СП і стати на військовий облік.

• За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Ухилянтам під час мобілізації загрожує покарання терміном до 5 років позбавлення волі.

«У черговий раз наголошуємо, що всі військовозобов’язані повинні уточнити особисто в ТЦК та СП свої військово-облікові ознаки з метою занесення їх до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних та призовників та отримання свого ідентифікаційного військового номера (ІВН). Це дасть змогу безперешкодно влаштовуватись на роботу та надалі отримати електронний військовий квиток», – резюмували в обласному ТЦК.