Сьогодні, 8 вересня, у Центрі національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака, що у Сприні на Самбірщині, вручили сертифікати учасникам Молодіжного освітньо-спортивного табору «SamCamp».

Табір розпочався 5 вересня. Відтак, упродовж чотирьох днів молодь з тергромад Самбірщини опановувала навички у напрямах молодіжної політики у місцевому самоврядуванні, проєктного менеджменту, фандрейзингу, Life Skills, SMM.

Програма навчання включала не лише освітні лекції, а й спортивні змагання.

«Ми  приїхали сюди і змагатися, і відпочивати, і набиратися нових знань. Під час табору багато говоримо про створення молодіжних рад і в нас вже в планах є ідея також створити молодіжну раду. Тут дуже круті громади і ми раніше з ними так близько ніколи не стикалися, відтак  хочеться також співпрацювати, робити спільні проекти», - зазначив керівник Старосамбірського молодіжного центру Назар Титар.

Цьогоріч участь у таборі взяли майже сім десятків учасників (по 6 представників від територіальної громади району вікової категорії 17-25 років), які ведуть активну громадську діяльність у сфері молодіжної політики, освіти, культури, спорту, є очільниками молодіжних громадських організацій, активістами.

«Насправді тут дуже насичена програма і створення та функціонування молодіжних рад - основна мета цього заходу. Адже в нас був цілий день присвячений цьому питанню, декілька спікерів розповідали про те, як правильно створити такий осередок, залучити туди молодь. У нас, на жаль, поки немає молодіжної ради, але до прикладу Стрілки, з якими ми в одній команді, вже її мають і цікаво було почути про такий досвід», - розповіла одна з учасниць табору, яка представляє Старосамбірський молодіжний центр Анастасія.  

А вже сьогодні усі учасники отримали сертифікати про завершення освітньої частини таборування. Кубки і медалі - переможці спортивних турнірів і змагань.

«Дякую молодим людям, які мали можливість відвідати цей табір і дякую ЮНІСЕФ за цю можливість для них. Вони - наше теперішнє. Величезне дякую ЗСУ за те, що завдяки їм маємо такі можливості, дякую дітям за їх свідомість, за те, що вони готові бути лідерами свого краю, формувати молодіжні ради. Адже молодіжна рада - це з однієї сторони про спілкування та можливості, з іншої - підготовка до дорослого громадського життя. Мені б дуже хотілось, щоб випускники таких таборів ставали лідерами в себе в громадах, і можливо надалі займали посади не лише в місцевому самоврядуванні, але й в центральних органах державної влади,-  зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Мета табору - підготувати молодь з кожної територіальної громади району брати активну участь в місцевому самоврядуванні та дати дієві інструменти молоді для створення молодіжних рад при ТГ.

Організатори заходу: Самбірська райдержадміністрація спільно з агенцією ООН «Юнісеф» та ГО «Включайся».