Вже традиційно у першу неділю серпня відбулося духовно-мистецьке свято  біля Пам’ятного Хреста на Білій горі, встановленого на честь Маркіяна Шашкевича у 1911 році, поблизу села Підлисся Золочівського району. Громадськість району, духовенство, представники влади, молодь прийшли  віддати шану будителю і натхненнику національного пробудження Галичини та усієї України, духовному просвітителю, письменнику, поету і мислителю, отцю Маркіяну Шашкевичу.

Розпочався захід із Архієрейської Божественної літургії, яку очолив Преосвященніший Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівської Архиєпархії  УГКЦ. Після цього відбулася панахида та покладання квітів до могили Січових Стрільців Української Галицької армії. Дійство завершилось виступами мистецьких  колективів, які виконали патріотичні пісні та художні номери.

«Згадуючи Маркіяна Шашкевича, маємо бути горді з того, що є його земляками. У альманасі «Русалка Дністровая» (1837 р.), яку він видав разом зі своїми однодумцями, є багато фольклорного матеріалу, який зібраний на його рідній Золочівщині», – зазначають у Золочівській РВА.