Вчора, 7 липня, координаторка організації відвідала Львів та побувала на місці трагедії. Її супроводжував перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.


«Ми виїхали на місце атаки. Я показав руйнування, яких завдали ракети, випущені росіянами по Львову. Думаю, це без зайвих слів пояснює, як треба реагувати на вбивства, які чинять росіяни.

Цей приклад вбивства в історичному ареалі має стати головним на всіх конференціях ЮНЕСКО. Ми поважаємо організацію, тому очікуємо реакцію, яка заслуговує на повагу, а не позицію, яку ще треба пояснювати і вчитись читати між рядками.

ЮНЕСКО пообіцяла присвятити цьому випадку головну конференцію у Франції і чітко заявити про тих, хто вчинив вбивства», - зазначив Андрій Москаленко.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий розкритикував ЮНЕСКО за реакцію на ракетні обстріли будинків, що розташовані у буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини «Львів – Ансамбль історичного центру». Нагадаємо, організація засудила обстріл, однак не вказала країну-терориста, яка вбила 10 львів’ян.

Додамо, вночі 6 липня  росіяни обстріляли Львів. Ракета влучила в комплекс багатоквартирних житлових будинків. 10 осіб загинуло, 48 травмовано. Руйнації зазнали житлові будинки, заклади освіти, гуртожитки виші, офісні приміщення, машини тощо.