У зв’язку із необхідністю вирішення нагальних потреб для забезпечення преведення комплексу весняно-польових робіт та функціонування малих суб’єктів підприємництва у період військового стану Львівська обласна військова адміністрація внесла зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

На фінансову підтримку з обласного бюджету виділено 22,2 млн грн. Кошти спрямовуватимуть на такі заходи: фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків за кредитами та відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ; фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів у розмірі до 500 тис грн.; фінансова підтримка суб’єктів підприємництва шляхом часткової компенсації вартості насіння (гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюсельської, цвітної), столового буряка, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів); фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності у сумі до 2,5 тис. грн/голову;

Окрім того, вирішено надати підтримку органам місцевого самоврядування на завершення заходів з поліпшення громадських пасовищ розпочатих в минулому році. А за умови відкриття державних електронних реєстрів – проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Також спрощено механізм надання підтримки та зменшено перелік документів. Прийом заявок на участь в програмі розпочнуть вже на наступному тижні, після оприлюднення оголошення в ЗМІ.