Основна функція зимових чобіт чи черевиків — збереження тепла ніг при комфортному пересуванні у будь-яких умовах, тому вибір продукції із натуральних матеріалів для багатьох людей цілком очевидний. Сучасною альтернативою звичним шкіряним виробам є нубук. Представлені в магазині Sezon моделі відрізняються не тільки високою якістю, але і доступною вартістю, не кажучи вже про можливість кешбеку та безкоштовної доставки. Наскільки тепле таке стильне взуття і чого саме чекати від своєї обраної пари — не важко зрозуміти, оцінивши основні характеристики матеріалу. 

Особливості нубуку як матеріалу

Для багатьох людей нубук став чимось середнім між практичною шкірою і вишуканою замшею, з якою його часто плутають. Насправді ж злегка ворсиста поверхня і щільна структура — результат специфічної обробки матеріалу на виробництві. Шкіру великої рогатої худоби обробляють шарами, після чого шліфують дрібно абразивними інструментами. Для порівняння у виготовленні замшевих полотен використовується переважно шкіра дрібніших тварин. 

Готовий до використання нубук має наступні характеристики:

  • матову поверхню;
  • ніжну, приємну на дотик структуру;
  • достатньо високу стійкість до дії вологи (для досягнення бажаного ефекту взуття додатково обробляють спеціальними засобами).

Якісно виготовленні чоботи та черевики завжди максимально зручні й практичні, тому носити їх можна не один сезон. 

Різновидності нубуку

Шкіряні вироби з нубуку можуть мати характерні відмінності, не зважаючи на спільну основу. Основна причина — у використанні різних технологій виробництва, в результаті якого можна отримати один із двох видів натурального матеріалу:

  • звичайний (шкіра проходить процедуру хромового дублення, після чого стає достатньо м’яким і еластичним, але не може ефективно відводити вологу з поверхні);
  • промаслений (чудовий варіант стильного взуття для зимового чи осіннього сезону з високим рівнем вологостійкості, якого вдається досягти завдяки просоченню основи тваринними жирами).

До окремого виду нубуку можна віднести й штучний (синтетичний) варіант, виготовлений за допомогою напилення різних видів полімеру один на одний. Це дозволяє створювати «шкіру» з ворсинками бажаної довжини. В порівнянні з натуральними аналогами вона більш практична. 

Плюси та мінуси використання взуття з нубуку

Як і класична шкіра, нубук має свої переваги й недоліки використання. В першу групу варто віднести міцність, легкість і можливість довготривалого використання, не говорячи вже про збереження тепла зимою. До того ж пориста поверхня черевиків дозволить ногам дихати, тому ноги залишаються сухими. 

Що стосується недоліків, то тут все залежить від готовності до правильного догляду за обраною парою взуття. Використання водовідштовхувальних засобів дозволяє запобігати потраплянню вологи в середину черевиків, тому навіть при відсутності захисного масляного шару можна не хвилюватися за сухість ніг. 

Нубук чи шкіра: кращий варіант для зимового сезону

Нубук — чудова сучасна альтернатива шкірі. Якщо зима була відносно сухою, кращого варіанту для взуття просто не знайти. Нубукові чоботи чудово утримують створене підкладкою тепло і можуть зігріти навіть у самі сильні морози. 

Особливо популярними для зимового сезону завжди залишаються жіночі чоботи до коліна і ботфорти, в той час, як чоловіки віддають перевагу високим кросівкам чи більш класичним черевикам без шнурків. 

Що варто знати про догляд за нубуком

Крім очищення взуття від бруду, при догляді за виробами з цього матеріалу важливо додатково обробляти поверхню спеціальними фарбами. Вони не лише підтримують привабливий зовнішній вигляд черевиків, але і подовжують термін їх служби, головне наносити засіб на суху і чисту поверхню на достатній відстані від неї. 

Після кожного чищення нубукового взуття корисно проводити процедуру просочування. Спеціальна косметика для взуття у вигляді аерозолю захистить його від вологи та надасть поверхні м'якості. Основна вимога — рівномірне розпилення рідини при нанесенні.