Екоініціатива об’єднала владу, бізнес, іноземних партнерів, представників соціально-культурної сфери, екоактивістів.

Сьогодні, 7 липня, на вулиці Данила Апостола, що у Львові, висадили першу в Україні Алею Співдружності. Більшість учасників ініціативи вже тривалий час активно допомагають фронту. Долучаються до ініціативи «1000 автомобілів свободи», започаткованої начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким, підтримують армію та переселенців. Та продовжують активно працювати у тилу.

Відтак, більше 20-ти висаджених сакур стали символом консолідації зусиль, єдності та взаємодопомоги на шляху до перемоги України.

Підприємці розповіли, що висадження дерев – це можливість залишити добрий слід після себе, подарувати гарну емоцію людям, які мешкають у районі  та в такий екоспосіб показати єдність людей різних сфер та об’єднаних спільною метою – перемога України над ворогом.

Долучився до висадки і начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Наша сила у тому, що ми, люди з різних сфер і з різними пріоритетами, якщо треба, вміємо швидко об’єднуватися і працювати на результат заради спільної мети. Нехай перша в Україні Алея Співдружності щодня нагадує про єдність українців, а також буде ще однією міцною цеглиною нашого екоусвідомлення. Дякую усім, хто об’єднаний ідеєю перемоги. Разом – ми сила», – зазначив очільник області. 

Участь у висадці взяли представники закордонного бізнесу.

Підприємці з Німеччини, які допомагають гуманітаркою та медикаментами, також посадили своє дерево на Алеї Співдружності. Розповідають, що така праця несе глибоку символіку, адже сакура – дерево любові, і саме через любов до своєї держави, Україна переможе будь-якого ворога, а також, як висаджене деревце, розцвітатиме, ростиме та розвиватиметься. Також, на думку підприємців, дуже важливими є такі екоініціативи в час, коли ворог приносить так багато руйнувань на українську землю. Висаджені дерева – ще одне засвідчення підтримки для України.

Організатори розповідають, що зупинятись на цьому не планують, Алею розширюватимуть та заохочують містян та жителів області взяти приклад і провести такі акції на своїх територіях.