Минула доба (з 9 ранку 6 квітня по 9 ранку 7 квітня) в області пройшла спокійно, наскільки це зараз можливо. Жодного разу не лунала сирена, не було загроз з повітря. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Однак сьогодні, 7 квітня, в 11:16 отримали сповіщення про повітряну тривогу. Не забувайте, що коли лунає сирена, є загроза. Необхідно негайно перейти в укриття чи інше безпечне місце. Бережіть себе, нам ще відбудовувати сучасну та процвітаючу країну!», - зазначив Максим Козицький.

«Окрім того, на Львівщині підрозділи ДСНС знову гасять пожежі сухостою. Палії відновили свої диверсії. Вчора ліквідували 6 пожеж у Дрогобицькому, Золочівському, Львівському, Стрийському та Яворівському районах. Вогонь знищив понад 3000 квадратних метрів сухої трави та чагарників. Нагадую, за скоєне паліїв можуть притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Щодо ситуації з внутрішньо переміщеними особами: прийняли та розселили понад 1800 людей, які були вимушені покинути домівки через атаки російських військових. Від початку повномасштабного вторгнення на Львівщині дали прихисток 289 тисячам людей. Ще приблизно стільки ж поселились самостійно у приватному секторі», - повідомив Максим Козицький.

Він також додав, що для осіб з числа ВПО на Львівщині є ще 17 тисяч облаштованих місць у державних та комунальних закладах області, майже 3 тисячі – у приватній сфері.

Через західний кордон з України за добу виїхали 36 тисяч осіб. З них приблизно 19 тисяч через пункти пропуску у Львівській області. В нашу державу за добу через переходи західного кордону повернулись 21 тисяча громадян.

У поліції опрацювали 1389 звернень щодо підозрілих людей, автівок та об’єктів.