Кінознавці Національного центру Олександра Довженка переїхали до Львова і запрошують на безкоштовні кіновечори до Львівського мистецького центру. Саме тут розпочали цикл показів найкращих фільмів в історії українського кіно.

Львівський мистецький центр активно включився в роботу, щоб показувати українське кіно людям, які опинилися у Львові, і розповідати про нього світові.

«Із першого дня війни ми намагалися активно включатися в діяльність міста і допомагати, щоб розвивалася культура. Адже і під час війни культура – це наша ідентифікація у світі. І одними із тих, хто до нас прийшли із вимушених переселенців, стали кінознавці з центру Довженка», - зазначила директорка Львівського муніципального мистецького центру Ляна Мицько.

Співпраця відбувається для знайомства з працівниками найбільшого кіноархіву України та результатами їхньої діяльності, а також для душевної рівноваги у час війни через справжній український контент. Кінознавці, які модеруватимуть зустрічі: Арсеній Князьков, Станіслав Битюцький, Олександр Телюк.

«Частина колективу зараз у Львові, і ми продовжуємо нашу спільну працю. Адже продовжуються покази українського кіно в Україні і за кордоном, відбуваються ретроспективи, завдяки яким переосмислюємо історію України і шукаємо певні маркери української ідентичності, які зараз справді стають в нагоді, в тому числі в інформаційній війні», - сказав кінознавець, керівник кіноархіву Довженко-Центру Олександр Телюк.

Фільми в Муніципальному мистецькому центрі показують у вівторок, четвер та суботу о 18:30. Відвідувачів просять брати з собою документи, що посвідчують особу. Після фільмів відбуваються обговорення.