Аграрії Львівщини очікують на гуманітарний вантаж з Франції. Йдеться про близько 100 тонн насіннєвої картоплі, яку передадуть місцевим сільгоспвиробникам.

Про це сьогодні говорили під час зустрічі заступника начальника Львівської ОВА Віталія Загайного та радника з питань культури та співробітництва посольства Франції Олів’є Жако.

Львівська область стане першим регіоном в Україні, куди передадуть картоплю.

«Україна та Франція – це дві великі аграрні країни. Зараз у цілому світі є побоювання щодо продовольчої безпеки. Це означає, що допомога Україні в галузі сільського господарства також стає пріоритетом для Франції. Наш перший гуманітарний вантаж з картоплею складає 4 фури, які найближчим часом отримає Львівщина», - зазначив Олів’є Жако.

Він також додав, що місцеві громади Франції постійно передають кошти на гуманітарну допомогу Україні в різних сферах завдяки Міністерству закордонних справ.

«Зараз будь-яка підтримка України надзвичайно важлива. Це стосується також агропромислової галузі, адже Львівщина зараз повинна забезпечити продовольчу безпеку чи не усієї країни. Ми дякуємо за пропозицію Франції та допомогу, яку вона постійно скеровує нашій країні. Надалі спільно з департаментом АПК ми опрацюємо потреби наших сільгоспвиробників в різного виду обладнанні та передамо їх французькій стороні», - зауважив Віталій Загайний.

Департамент агропромислового розвитку ЛОВА та Львівська аграрна палата в межах укладеного Меморандуму забезпечать передачу насіннєвої картоплі до кінцевих бенефіціарів. Її отримають  близько 20 малих сільськогосподарських господарств, які вирощують картоплю на площі не більш ніж 3 гектари.