Сьогодні, 6 грудня, Україна відзначає День Збройних Сил. З цієї нагоди на Львівщині проведуть низку заходів.

Так, на Личаківському кладовищі вшанували пам’ять полеглих героїв, які віддали свої життя у боротьбі за вільну та незалежну Україну. Долучилось до заходу керівництво області, духовенство, представники громадськості, а також родини українських захисників.

Розпочали захід з Марсового поля. Опісля покладанням квітів та лампадок вшанували пам’ять усіх, хто спочиває на полях почесних поховань №67 та №76. Учасники заходу також долучилися до спільної поминальної молитви, виконали Державний Гімн України. Завершили вшанування проходженням роти почесної варти.

Також, сьогодні о 13:00 у Львові розпочнеться молитва за Збройні сили України у Гарнізонному храмі святих верховних апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Громадськість запрошують долучитись.

«Наші ЗСУ доводять, що зброя – це засіб захисту та повернення свого, а не вчинення звірств, актів тероризму, знищення мирних людей і міст. Наші ЗСУ щодня демонструють, що сила – це захищати інших, а не панувати над ними. Наші ЗСУ діями підтверджують, що Україна – понад усе! У День Збройних сил України дякуємо кожному та кожній, хто сьогодні є щитом правди, гідності та справедливості нашої Батьківщини.  Віддаємо шану тим найвідданішим і найсміливішим доньками й синами України, які загинули за рідну державу як герої. Памʼятаємо! Дякуємо усім, хто щодня наближає День нашої перемоги. Віримо, що вона точно буде. З такими людьми нема інших варіантів. Слава Збройним силам України!», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила закон «Про Збройні сили України», «Про оборону України» 6 грудня 1991 року, а 13-го грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

Переломним моментом в історії сучасної української армії стали події 2013-2014 років: Революція гідності, окупація Криму та частини сходу України. Вже другий рік поспіль українці відзначають День Збройних сил в умовах повномасштабного вторгнення рф.