В межах реалізації «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки» відбувся виїзд у територіальні громади області на об’єкти, де впроваджують заходи з підвищення енергоефективності.

Поінформували у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА.

Зокрема:  у заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №5 в Новому Роздолі Новороздільської міської ради, заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1 ім. Героя України Тараса Матвіїва Жидачівської міської ради, загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад №11 в с. Чорний Острів Ходорівської міської ради та міський Палац культури Миколаївської міської ради.

На цих об'єктах проводять роботи з капітального ремонту та реконструкції систем опалення, встановлення індивідуального теплового пункту та реконструкції котелень зі встановленням твердопаливних та електричних котлів.

За результатами обстежень встановили, що на 3-ох об’єктах будівельно-монтажні роботи виконані на 40-80% від загального обсягу. У закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1 ім. Героя України Тараса Матвіїва міста Жидачева роботи по монтажу системи опалення завершили.

За словами представників підрядних організацій всі заплановані роботи завершать до початку опалювального сезону.

Загалом цьогоріч в обласному бюджеті для 22 територіальних громад на заходи з реконструкції та капітального ремонту зовнішніх теплових мереж, внутрішніх систем опалення, заміни котлів на енергоефективні твердопаливні, встановлення електричних котлів передбачили понад 30 млн грн. З місцевих бюджетів - 48 млн грн.

«У Львівській області триває підготовка до безперебійного проходження опалювального сезону 2023-2024 років. А впровадження таких заходів створить комфортні умови в приміщеннях бюджетних установ територіальних громад, економлячи при цьому паливо та теплову енергію», - зазначив директор департаменту Богдан Кейван.