Молодь Львівщини вже відвідала Краків та Жешув в межах міжнародної співпраці

Відтак, на вихідних делегати молодіжної ради підписали меморандум про співпрацю польськими молодіжними радами та Асоціацією «Jagiellonica» при Ягеллонському університеті. 

«У суботу вранці ми зустрілись з представниками молодіжної ради при Краківській міській раді у форматі круглого столу та обмінялись досвідом роботи. Ми також презентували нашу програму стажувань «Реалізуй себе у владі», яку тепер подумують запровадити і наші колеги. Для нас цікаво було дізнатись, як побудовані робочі процеси у молодіжних рад Кракова», – розповідає фахівчиня управління Ольга Сподарик, яка є у складі делегації.

Також у Кракові молодь домовилася про спільні проєкти між молодіжною радою та Ягелонським університетом, зокрема про комунікацію у впровадженні молодіжного підприємництва.  

У Жешуві молодіжна рада функціонує вже 30 років та має своє приміщення на околиці міста, там пропонують ряд програм для активної молоді. 

Одним із практичних аспектів такої співпраці можуть стати молодіжні обміни між представниками Львівщини та цих міст. Молодіжні ради Польщі уже отримали запрошення відвідати Львів.