Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова приймає дуже багато пацієнтів, які були евакуйовані із східних та центральних областей України. Внаслідок ворожих обстрілів вони отримують чимало різноманітних травм і поранень, з якими щоденно борються львівські медики.

 

«До нас потрапляє дуже багато цивільних пацієнтів зі східних і центральних регіонів України, де зараз ведуться активні бойові дії. В цих регіонах знищена фактично вся інфраструктура, зокрема лікувальні установи, тому люди в своїх рідних містах не можуть отримати медичну допомогу. Ми маємо багато внутрішньо переміщених осіб, які або звертаються до нас самостійно, або ж потрапляють через гуманітарні медичні коридори.

Зараз у нас кардинально змінилась структура травми. Ми бачимо травми, які можливі лише за умови ведення війни. Зазвичай такі травми отримують військові, але через обстріли цивільного населення зараз з такими важкими травмами потрапляють і прості громадяни. В будь-якому випадку ми готові надавати всю можливу допомогу для всіх, хто її потребує», – розповів Гнат Герич, завідувач I хірургічного відділення лікарні швидкої медичної допомоги Першого ТМО.

Однією з пацієнток цієї лікарні стала Ольга з Луганщини, в квартиру якої потрапила міна. Потерпіла потрапило до лікарні в дуже важкому стані. Внаслідок мінометного обстрілу жінка отримала множинні поранення черевної порожнини, м’яких тканин тулуба, нижніх кінцівок та обличчя. Найбільше постраждала права рука: в пацієнтки фактично повністю відсутня плечова кістка.

«Ми з міста Попасна Луганської області. 7 березня в наш балкон прилетіла міна, через що моя дружина Ольга отримала поранення. Сусідка, яка була в цей час з нами, загинула. Карета швидкої допомоги евакуювала дружину в Бахмут, потім в Краматорськ, звідти до Дніпра і аж потім нас перевезли до Львова.

Зараз головна мета – відновити здоров’я дружини. Ми дуже задоволені тим, як нам допомогли у Львові. Медики – неймовірні, дуже багато уваги приділяють Олі», – поділився чоловік пацієнтки.

Зауважимо, поки жінка проходить лікування у Львові, один з її синів захищає батьківщину в Маріуполі.