За 40 днів повномасштабної війни росії проти України Львів отримав 163 фури гуманітарної допомоги з-за кордону та відправив близько 150 вантажівок із допомогою у різні міста і села нашої країни.

Завдяки відділу закордонної співпраці Львівської міської ради, логістичній компанії Meest, іноземним містам-партнерам Львова, міжнародним організаціям, юридичним та фізичним особам Львів за 40 днів війни отримав гуманітарну допомогу з понад 13 країн світу. Мерія отримала гуманітарну допомогу від Італії, Німеччини, США, Канади, Ізраїлю, Латвії, Польщі, Іспанії, Франції, Норвегії і інших.

Таким чином Львів став гуманітарним хабом, що забезпечує гуманітарну допомогу різним містам та селам України. Команда Львівської міської ради спільно з тисячами волонтерів впродовж сорока днів наполегливо працювали для того, аби допомогти ЗСУ, ТрО та постраждалим містам і селам від війни.

«На запити військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, ЗСУ, ТрО, громадських організацій та благодійних фондів ми передали гуманітарну допомогу у великі та маленькі міста й села України: Маріуполь, Гостомель, Запоріжжя, Миколаїв, Первомайськ, Дорошівку (Миколаївська обл.), Харків, Ірпінь, Черкаси, Київ, Чернігів, Одесу, Дніпро, Кривий Ріг, Білу Церкву, Кринички (Дніпропетровська обл.), Полтаву, Курахове (Донецька обл.), Покровськ, Умань, Рокитне, Пісочин, Мішково-Погорілове та інші. Дякуємо безмежно усім, хто працює, допомагає, підтримує і захищає! У нашій єдності перемога», – наголосила Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку Львова та координаторка гуманітарних перевезень в місті на час війни.