Упродовж року управління земельних ресурсів оформило на території Львівської міської територіальної громади 14 ділянок під парки та сквери. Ще 5 земельних ділянок внесено у перелік скверів. Їх офіційно оформлять вже наступного року.

Про це повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

«У департаменті містобудування продовжують активно закріплювати земельні ділянки за зеленими зонами Львівської громади. Оформлення меж парків і скверів – пріоритет, адже це убезпечує зелені зони і від забудови зокрема. Мова не лише про міські парки і сквери, а й про зелені зони в приєднаних громадах», – зазначив Любомир Зубач.

Зокрема, йдеться про три парки загальною площею понад 50 га:

-   лісопарк Рудно – площею 42,4 га;

-   парк у Винниках на вул. Родини Маркевичів – дві ділянки загальною площею 5,4599 га;

-   офіційно зелена зона на вул. Миколайчука – вул. Орлика – вул. Мазепи площею 2,5927 га – а фактично парк біля лікарні.

Щодо цих трьох ділянок управління земельних ресурсів оформило землекористування (присвоєно кадастровий номер ділянкам і прийнято таку ухвалу на сесії).

Також у громаді оформили межі 11 скверів один у Рудному, а решта – у різних районах Львова, земельні ділянки під якими вже сформовано та зареєстровано в Державному земельному кадастрі:

-   Рудно, на перехресті вул. Коновальця – вул. Героїв УПА – вул. І. Білозіра;

-   вул. Солом’янка – 0,11 га;

-   вул. Чернігівська – вул. Пекарська – 0,63 га;

-   вул. Пекарська, 52-56 – вул. Мечнікова,16 – 1,4 га;

-   вул. Клепарівська – 1,37 га;

-   вул. Тракт Глинянський, 139 – 0,37 га;

-   вул. Каштанова – вул. Ярошинської – 0,2 га;

-   вул. Пластова – 0,83 га;

-   вул. Сихівська – вул. Зубрівська – просп. Ч. Калини – 1,29 га;

-   вул. Волошина – 0,04 га;

-   пл. Міцкевича – 0,16 га.

Ще 5 земельних ділянок внесли в перелік скверів. Це означає, що їх уже взялися оформляти за громадою. Цей процес планують завершити наступного року.