У Львові стартував другий етап навчання для готельєрів та рестораторів «Гостинність без обмежень». Експерти розповідатимуть представникам сфери гостинності про те, як адаптувати свої заклади для потреб кожного відвідувача, зокрема для людей з інвалідністю.

Проєкт є ініціативою управління туризму Львівської міської ради, яке має на меті провести навчання «Гостинність без обмежень» для півтисячі представників сфери гостинності Львова. Організатори планують після навчань розробити спеціальні стандарти гостинності.

«Ми вдруге зібралися з директорами, керівниками закладів харчування, готелів, інших локацій, які відвідують мешканці чи гості Львова. В нашому суспільстві є багато Героїв, які отримали поранення, ампутацію, пересуваються на візках чи протезах, тому нам важливо, щоб якомога більше місць у Львові були доступними та відкритими для всіх. Ми хочемо донести готельєрам і рестораторам важливість цього питання, тому дякуємо всім, хто бере активну участь у цих навчаннях», – зазначає Андрій Москаленко.

Як і минулого разу до навчання залучили 40 готельєрів та рестораторів. На курсах розповідають про те, як надавати інклюзивні послуги у закладах громадського харчування, що таке основи безбар’єрності, та практична частина у готелі і ресторані.

«Такі навчання важливі для покращення якості послуг, відчуття необмеженості для маломобільних груп населення. Також важливо, що тут збираються люди з різним досвідом, з різних галузей, тому всі мають можливість комунікувати, ділитись своїми знаннями, надихатись впроваджувати в життя успішні практики інших.

Досконалості немає меж, тому потрібно постійно розвиватись, ламати психологічні, соціальні, архітектурні бар’єри, робити такі умови, які будуть комфортними для всіх»,  – наголошує Павло Козак, соціальний психолог і ментор Першого медоб’єднання Львова.