27-річного мешканця Жовкви на Львівщині засудили до трьох років за ґратами за ухилення від призову. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що у жовтні 2023 мешканець Жовкви прибув на повістку про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Оглядом військово-лікарської комісії обвинуваченого визнали придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. До того ж, чоловік мав військове звання «солдат рядового складу».

Відповідно, тоді ж йому було вручено бойову повістку, згідно якої той мав з’явитися на загальну мобілізацію. Однак фігурант без поважної причини не з’явився до призовного пункту для проходження служби у лавах Збройних сил України, порушивши вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову.

27-річного чоловіка визнали винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Йому призначили покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.