Для контролю дотримання перевізниками безпечних та комфортних умов перевезень пасажирів, департамент дорожнього господарства видав наказ. Відповідно до нього, створили робочу групу, яка перевірятиме готовність автотранспортних підприємств до проходження осінньо-зимового періоду.

До складу робочої групи увійшли працівники управління транспорту департаменту дорожнього господарства ОВА, працівники відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області державної служби України з безпеки на транспорті та Управління патрульної поліції у Львівській області.

Перевірки розпочнуться з 15 жовтня і триватимуть упродовж двох місяців.

«Першочергово звертатимемо увагу на заміну шин з літніх на зимові, справність обігріву лобового скла та салону автобуса, загальний технічний стан транспорту. Важливо, аби власники автотранспортних підприємств дотримувалися усіх нормативних вимог, необхідних для здійснення перевезення пасажирів. Якщо в результаті перевірок будуть зафіксовані порушення та неналежне обслуговування маршрутів, департамент прийматиме відповідні рішення», – розповів директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Як повідомляє пресслужба ЛОВА, в області працюють 45 перевізників, які обслуговують 526 маршрутів, а це понад тисячу автобусів на область.