Інвестиційні ваучера на проєкти подвійного призначення у сфері безпеки, оборони та охорони здоров’я отримають 17 заявників. Як повідомили у департаменті економічного розвитку, заявки усі охочі подавали до 14 вересня, а цього тижня відбулося засідання комісії з розгляду пропозицій.

«До конкурсної комісії з ваучерної підтримки бізнесу надійшло 20 заяв. 17 заяв отримають ваучерну підтримку, а 3 були відхилені як такі, що не відповідали критеріям. Загальна сума витрат міського бюджету по цьому конкурсу становить 5,1 млн грн.

Відповідно до умов конкурсу, після отримання ваучера автори реалізовують проєкт, згодом отримують відшкодування на підставі підтверджуючих документів», - пояснили у департаменті економічного розвитку ЛМР.

Нагадаємо, інвестиційний ваучер на проєкти подвійного призначення становить до 300 тисяч гривень. Його можна витратити на:

-   придбання устаткування та обладнання, машин та механізмів;

-   придбання сировини, комплектуючих та будівельних матеріалів;

-   оновлення та розширення матеріально-технічної бази підприємства;

-   придбання та/або оренди нерухомого майна.

Подавати заявки могли суб’єкти підприємницької діяльності, які розробляють, створюють, впроваджують та реалізовують інноваційну продукцію з подвійним призначенням у сфері охорони здоров’я, безпеки та оборони, які зареєстровані у Львівській міській територіальній громаді та мають розміщені тут виробничі потужності.

Погашення ваучера буде здійснюватися після реалізації проєкту, але не пізніше 1 грудня поточного року, згідно з розпорядженням міського голови та на підставі підтверджувальних документів про реалізацію проєкту (копій договорів, актів виконаних робіт/наданих послуг, копій платіжних документів).