Сьогодні, 4-го травня, у Козівській територіальній громаді почав працювати сьомий в області сучасний центр надання адміністративних послуг - Дія.Центр.

Відтепер 11,5 тисяч мешканців громади зможуть отримати 227 адміністративних послуг в основному офісі ЦНАП. Зокрема, це найбільш запитувані послуги з реєстрації місця проживання та актів цивільного стану, реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу, послуги у сфері земельних відносин та архітектурно-будівельної діяльності, послуги соціального характеру та інші послуги місцевого значення.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін розповів, що у новому Дія.Центрі створили шість робочих місць, а у всіх дев’яти старостинських округах розміщені віддаленні робочі місця для наближення послуг до мешканців усіх населених пунктів громади.

«Щодня ми працюємо над розширенням та модернізацією мережі центрів надання адміністративних послуг на Львівщині. На сьогодні наша область серед лідерів в Україні за кількість місць надання адмінпослуг. Проте ще не у всіх громадах області створені ЦНАПи, тому докладаємо всіх зусиль щоб забезпечити функціонування у всіх 73 громадах», – наголосив Олександр Кулепін.

Як розповів начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА Максим Столярчук, приміщення Центру побудували згідно з дотриманням всіх вимог щодо зручності та доступності відвідувачів, зокрема, обладнане для потреб осіб з інвалідністю та відвідувачів з дітьми.

«У ЦНАПі запроваджені єдині стандарти щодо якості надання послуг – зручно, швидко та просто. Мешканці громади можуть передавати електронні копії цифрових документів, використовуючи застосунок Дія, адже ЦНАП приєднався до послуги Дія.QR», — сказав Максим Столярчук.

Додамо, ЦНАП відкрили за кошти субвенції з обласного та місцевого бюджетів, а також із залученням спонсорської допомоги. Загальна вартість проєкту становить понад 2,5 мільйони гривень. За ці кошти провели капітальний ремонт адміністративної будівлі, закупили меблі та комп’ютерну техніку.