На засіданні сесії Львівської міської ради 28 березня проголосували за створення одразу трьох скверів – двох у Брюховичах та одного у Рудно. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

У Рудно новий сквер буде по сусідству із заказником місцевого значення «Лісопарк Рудно». Тепер громада матиме у своєму користуванні ще одну зелену зону. Нею опікуватиметься ДП «Скнилів-парк». За рішенням сесії, це підприємство має виготовити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3041 га.

У Брюховичах новостворений сквер буде на вулицях Незалежності України – Дитячій. Це велика територія площею 1, 43 га, де поблизу є дитячий та спортивний майданчики. Балансоутримувачі цих майданчиків не в змозі були стежити за чистотою великого масиву. Тож громада звернулася до міської ради з проханням створити тут окремий сквер. Також було звернення від департаменту міської агломерації.

Відтепер новим сквером опікуватиметься Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів», яке на крайній сесії отримало ділянку площею 1,43 га в постійне користування. Ще до офіційного присвоєння статусу балансоутримувача комунальники почали прибирати цю територію: почистили від порослі, аварійних гілок та прорідили кущі. У День українських добровольців тут вже встановили інформаційну таблицю та висадили перші дерева.

Також важливі кроки зробили щодо збереження у Брюховичах земельної ділянки від забудови та створення там скверу. Мова про ділянку на вулиці Львівській, яке місцеве ОСББ хоче забудувати.

Це єдиний зелений простір загального користування в центральній частині міста, яким активно користуються брюхівчани, а також львів’яни та туристи, які приїжджають відпочивати у Брюховичі на озера.