Упродовж березня робоча група, до складу якої входять представники Львівської ОВА та правоохоронних органів, перевірила близько 50 транспортних засобів, що курсують за міжнародними маршрутами.

Перевізникам наголосили на відповідальності у випадку підвищення цін. Водночас, під час перевірки встановили, що  вартість перевезень Львів-Варшава та Львів-Краків не перевищує 800-1000 грн, що практично відповідає цінам довоєнного часу.

 «Ми бачимо, що внутрішньо переміщені особи, які прибувають на Львівщину евакуаційними потягами, вибирають різні способи подальшої логістики: 25 % перетинають кордони ЄС міжнародними евакуаційними потягами, 35 % переїжджають евакуаційними автобусами до міжнародних піших пунктів пропуску, а десь 40 % обирають комфортний та водночас платний спосіб переїзду до локацій на території ЄС. Щоденно зі Львова відправляється біля 40 регулярних рейсів до Польщі, Чехії та Німеччини, а також десь така ж кількість додаткових рейсів. Ми розуміємо, що є попит на міжнародні автобусні перевезення, а також, що бізнес має працювати та сплачувати податки. Однак застерігаємо недобросовісних перевізників від необґрунтованого підвищення вартості проїзду, адже ваші дії не залишаться непомітними і щодо вас будуть вжиті відповідні заходи», - зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Степан Рудницький, за дорученням голови Львівської ОВА такі перевірки будуть проводити регулярно.